Back to home
Blog, Schimba-ti viata in 3 saptamani

Cea mai mare provocare este să fii tu însuți într-o lume care încearcă în permanență să facă să fii altcineva. 


Universul – Cauza și efectul

Legea cauzei si efectului este aceeasi cu legea „actiune/reactiune”, care spune: „Culegi ceea ce ai semănat”. Se mai numeste si „bumerang” pentru că tot ce „lansezi” revine la tine. Este o lege importantă si trebuie să tii seama de ea în orice împrejurare. Ea te va ajuta să devii stăpân pe destinul tău.

Întotdeauna, în mod inevitabil, cauza antrenează după sine efectul. Este o lege imuabilă pe care o regăsim pe toate planurile – fizic, psihic, mintal, cosmic si spiritual.

A nu crede în ea e la fel de lipsit de sens ca a nega legea gravitatiei si a te arunca de pe o clădire de 60 de etaje, sau a bea un pahar cu otravă crezând că nu te vei otrăvi pentru că lichidul din pahar pare inofensiv.

Legea „cauză/efect” este ireversibilă. E firesc să crezi că, dacă semeni morcovi, vei culege morcovi si nu cartofi. Acelasi fenomen se produce si în viata ta. Culegi ceea ce semeni. Toate urmările de aici ti se trag. Tot ceea ce culegi a fost semănat de gândurile tale constiente si inconstiente.

Ti-as putea cita mii de exemple în acest sens. În prezent, ai putea trăi într-o casă în valoare de o jumătate de milion de dolari? Nu. Nu e pentru tine, e numai pentru cei bogati? Exact. Este suficient pentru a culege ceea ce gândesti. Dar cum se face că sunt atâtia care trăiesc în castele? Există mii de milionari. De ce ei si nu tu? Pur si simplu pentru că ei cred în asta.

Te tentează să pleci într-o călătorie pentru un an? A, nu! Asta nu se face! Nu ai timp, nici bani! Atunci, asta vei culege. Rămâi acolo unde esti.

Crezi că ai o boală ereditară? Da? Ah, da, îmi dau seama. Nu ai de ales. Ai diabet, ca tot restul familiei. Nu vei recolta niciodată altceva pentru că ai acceptat în mod inconstient ideea că această boală e ereditară. Stii că e dovedit faptul că există foarte putine boli ereditare? Singura pe care eu o recunosc într-adevăr este modul de a gândi transmis din generatie în generatie…

„Nu pot. Nu sunt în stare”; iată cel mai bun mijloc de a trece pe lângă succes!

Legea cauză-efect actionează la fel asupra tuturor. Fie că esti sărac, bogat, papă, cersetor, bărbat, femeie, copil, această lege există pentru fiecare dintre noi. Si, de fiecare dată când i te împotrivesti, tu esti cel care suportă consecintele.

A fi capabil să cunosti efectul pe care-l provoacă o cauză este o dovadă de mare întelepciune.

Dacă-ti petreci viata lenevind si asteptând să-ti pice totul din cer, n-ai să culegi niciodată aceleasi lucruri ca cel care inventează si munceste continuu. Sunt atâtia oameni preocupati să-i invidieze pe altii, să contemple succesul pe care-l au, resemnându-se cu gândul că ei nu vor avea niciodată această sansă. Ei vor culege ce au semănat, mai precis, nimic.

Dacă nu culegi destulă dragoste în viata ta, cine a uitat s-o semene? Dacă nu te bucuri de toată afectiunea pe care o doresti, cine a uitat s-o semene? A-ti demonstra afectiunea prin gesturi nu va determina în mod automat o recoltă bogată de dragoste. Totul depinde de felul în care o faci. Aici este vorba de adevărata afectiune, adevărata dragoste, cea pe care o dăruiesti din inimă, fără a astepta nimic în schimb. Nu poti culege ceva din inima altora dacă iubesti cu capul.

Dacă vrei să schimbi efectele si reactiile din viata ta, tot ce ai de făcut e să schimbi cauza. Observă ceea ce culegi si adu-ti aminte ce ai semănat. Inevitabil, vei găsi cauza.

Poti verifica legea cauză-efect prin teste simple: dacă te apropii prea mult de foc, o să te arzi; dacă tii în mână un cub de gheată, îti îngheată degetele. Poate este prea simplu! Dar această lege importantă nu e cu nimic mai complicată.

Orice ai face, reactiunea e la fel ca actiunea, tot asa cum efectul e totuna cu cauza si ceea ce recoltezi e totuna cu ce ai semănat. Omul îsi complică deseori viata în fata simplitătii. Se îndoieste, îsi face griji si se simte derutat pentru a se regăsi, în final, tot în punctul de plecare. Si, pe tot parcursul acestui drum, s-a confruntat cu o multime de lucruri neplăcute pe care le-ar fi putut evita dacă ar fi căutat de la început în el însusi. Răspunsul este întotdeauna acolo.

Dacă anumite situatii se repetă în mod regulat, fără să poti întelege ce se întâmplă, acceptă ideea că această recoltă a fost semănată de tine, probabil chiar din fragedă copilărie. Ai decis încă de atunci să te ascunzi în tine însuti, iar astăzi continui să culegi aceleasi rezultate. Această recoltă se poate manifesta printr-o sănătate fragilă, diferite boli, violentă etc. Tu nu-ti aduci aminte de aceste decizii pentru că ele sunt practic întotdeauna luate în mod inconstient.

Totusi, nu e nevoie să te întorci atât de mult în timp pentru a încerca să întelegi. Nici măcar nu e nevoie să încerci să întelegi. Poti uita trecutul si să începi de azi o viată nouă. Dacă vrei, poti schimba efectul din viata ta schimbând cauza chiar din această clipă. Decizia îti apartine. Dacă te hotărăsti că de acum înainte vrei să culegi dragoste, poti începe să semeni când si unde vrei. Nu te mai preocupa de trecut si de cauzele care s-au pus în miscare. Nu mai căuta să afli care situatie a produs cutare sau cutare efect. O iei de la început. Uită trecutul; acestea nu sunt decât experiente pe care le-ai trăit.

Seamănă ceea ce doresti să culegi. Dacă vrei să trăiesti în bogătie, începe să te gândesti la bogătie. Pretinde că esti bogat si că ai toti banii de care ai nevoie. Ce vei face acum? Vei merge să mănânci într-un mic restaurant amărât sau vei prefera unul de prima clasă? Dacă îl alegi pe acesta din urmă, asta trebuie să faci! O să-mi spui că n-ai destui bani si că, dacă vei merge la restaurant, n-o să mai ai cu ce plăti chiria. Acum vezi cauza pe care ai pus-o în miscare prin aceste cuvinte? Ai spus că vei avea bani să-ti plătesti chiria si chiar asta ti se va întâmpla. Trebuie să te „programezi” încontinuu afirmând: „Sunt bogat; îmi merg toate din plin; nu stiu de unde va veni această bogătie, dar e toată numai pentru mine.”

Nu e nevoie să mergi până la extreme. Începe cu mici realizări, stiind precis ce vrei să culegi. Fii gata să treci la actiune.

E foarte important să treci la actiune pentru a obtine reactiunea dorită. Dacă rămâi acasă si păstrezi totul în mintea ta, rezultatele vor veni foarte greu. Trebuie să pui energie în ceea ce faci, trebuie să te misti.

Dacă îti doresti o garderobă nouă, aruncă hainele pe care nu le mai vrei, pretextând că faci loc în dulap pentru ceea ce vei cumpăra. Începe, treptat, să cauti lucrurile pe care le doresti într-adevăr.

Fără îndoială, te gândesti: „Ar fi prea frumos să fie adevărat; e aproape imposibil să mi se întâmple asta”. Vezi care e cauza pusă în miscare? Fii constient de toate gândurile tale. Ce gândesti citind aceste gânduri? Crezi în ceea ce spun? Esti gata să trăiesti în acest fel sau mai ai încă îndoieli? Dacă te îndoiesti, nu vei obtine niciodată ceea ce vrei.

Dacă vrei să ai mai multi prieteni, să fii în mijlocul oamenilor si să ai o viată activă, începe prin a întreprinde ceva în acest sens. Găseste-ti prieteni; aproprie-ti oamenii, vorbeste cu trecătorii de pe stradă, oriunde te-ai afla. Fă asta în fiecare zi. Astfel vei pune o nouă cauză în miscare.

Deci, începi prin a vizualiza ceea ce vrei; apoi treci la actiune, încredintat că vei obtine ceea ce vrei. Recolta nu e mereu instantanee; de aceea, perseverenta e un atribut indispensabil al fiintei umane.

Legea cauză-efect există pentru fiecare om. Ea te face să culegi ceea ce ai semănat. Atunci, de ce să cauti să te răzbuni sau să pedepsesti pe cineva? Ne supărăm, nu ne mai vorbim; ne îmbufnăm, ne simtim jigniti, ne înfuriem, ne spunem prostii; vrem să-l schimbăm pe celălalt, să-i arătăm că … etc. Asta înseamnă: „Eu sunt Dumnezeu si tu nu esti; o să-ti arăt cum să fii!” Dacă tu esti Dumnezeu, celălalt este de asemenea Dumnezeu. Dacă ti s-a făcut o nedreptate, nu tu esti în măsură să pedepsesti. Omul nu are dreptul să facă asta. Legea cauză-efect se va ocupa de cealaltă persoană potrivit intentiilor pe care le are fată de tine. Îl va face să culeagă ce a semănat. De aceea, e important să ne ocupăm numai de treburile noastre si să învătăm să-i acceptăm pe oameni asa cum sunt.

Gândeste-te că poti avea tot ce-ti doresti. Nu e nici o limită pentru că tot ce există pe Pământ a fost creat pentru fiecare dintre noi. Deci, scrie ce vrei să culegi si treci la actiune încă de pe acum.

În următoarele trei zile, încearcă să devii mai constient de atitudinile tale negative care te pot împiedica să obtii ceea ce vrei. Transformă-le în gânduri pozitive.

Iată afirmatia pe care trebuie să o rostesti cât mai des posibil:

ÎNCEPÂND DE ACUM, SEMĂN SI CULEG CU GÂNDURILE, CUVINTELE SI ACTIUNILE MELE NUMAI CEEA CE-MI ESTE BENEFIC.

sursa: traducere adaptata listen to your body, your best friend on earth Lisa Bourbeau

foto: Brett Foulis photography 

By elenaghinea, May 16, 2019

elenaghinea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre mine
hei, sunt Elena,
mama mi-a pus numele acesta fiindcă am venit că o rază de soare în viața ei. locuiesc pe pământ, n-am o locație anume, iubesc să merg desculță și să-mi culeg fructele pe care le mănânc. când eram mică construiam din bețe și pietre adăpost pentru micile vietăți. iubesc să mă cațăr prin pomi și să dansez în ploaie. cred în magia universului. copilaria mi-am petrecut-o la sat și ca atare am avut o alimentație tipic românească și “foarte sănătoasă” că doar mâncam tot ce oferea grădina și gospodăria bunicilor, lapte, oua, carne de pasare și preparate din brânză, de-asta și sănătatea mea era pe măsură, avem mulți paraziți intestinali și asimilarea calciului era una deficitara, dar asta am aflat-o când m-am apucat să studiez medicina și nutriția holistică, naturală omului. am trecut prin mai mult programe de detox de-a lungul timpului și mi-am vindecat hipotiroidia atunci când toți îmi spuneau că este imposibil. sunt pasionata de creșterea cu blândețe, alăptare și nașterea naturală. mă trezesc dimineața când toată lumea doarme pentru a mă antrena și a medita. am un băiețel născut și crescut natural și cât mai liber cu putință. pacienții cu care am colaborat și-au recâștigat viața și au învățat să-și mențină stilul de viața sănătos. tot ceea ce vreau este să ajut lumea din jurul meu, iar eu sunt schimbarea pe care vreau s-o văd în lume zi de zi. mă bucur să te inspir și să-ți ofer suport, și ajutor atunci când crezi că nu se mai poate. Health Coach & Holistic Nutritionist
Signature
Recent Comments

    Newsletter Signup

    Leave your email address and receive weekly updates.