Back to home
Blog, Parenting, Vegan

Iubirea este centrul necesităţilor umane, exact aşa cum soarele este centrul sistemului nostru solar…Orice fiinţă vie caută soarele, într-o formă sau alta, pentru a primi de la acesta energia vitală şi forţa tămăduitoare. Lumina solară ne pune la dispoziţie întregul spectru cromatic tămăduitor, iar fiecare rază de culoare distinctă oferă o energie unică vindecătoare pentru organism. Fiecare culoare induce un efect specific asupra ţesutului. Combinate, toate razele solare de culoare diferită furnizează o puternică energie tămăduitoare care se răspândeşte în toate celulele organismului, energizând, vindecând şi fortificând fiecare celulă în parte.

Totuşi, este important să nu exagerăm folosind energia solară. Soarele este acid prin natura sa, iar expunerea exagerată la soare este la fel de rea ca şi lipsa totală a luminii şi căldurii solare. Majoritatea oamenilor au şi aşa o aciditate prea ridicată în organism. Acesta este motivul pentru care unora nu le place soarele, iar alţii se ard imediat când fac plajă. Cu cât creşte mai mult alcalinitatea din organism, cu atât va începe să vă placă mai mult soarele şi puterea sa tămăduitoare.

Bucuraţi-vă de Univers şi de natură! Faceţi băi de energie. Energiile circulă libere în jurul nostru şi prin noi.

Expunerea la soare, între orele 10-15, timp de 15-20 minute de 3-4 ori pe săptămână, fără creme cu factor de protecție, atâta timp cât nu ne înroșim- acumulam suficientă vitamina D. 

Îmbrăcați-vă în haine din fibre naturale și uitați de plasticul folosit în industria fast fashion (recomand documentarul the true cost). 

Laptele de mamă conţine cantităţi mici de calcitriol, dar suficiente pentru asigurarea nevoilor în primele 6 luni. 

Sursele vegetale de vitamina D sunt: germenii de grâu, uleiurile vegetale, vegetalele proaspete- produse de către fungi, nu de plante și ciupercile. 

Vitamina D este cea mai toxică dintre toate vitaminele. În doze de 4-5 ori peste aportul zilnic recomandat creează condiţiile supradozei. 

Verifica dacă ai carente înainte de suplimentare! 

Dr. Holik spune că unul dintre semnele de lipsa vitamina D a nou-născutului este transpirație  excesivă a capului. 

Nu va fie teama, nu o să muriți pentru că stați puțin la soare. Radiațiile ultraviolete sunt cu adevărat esențiale pentru o sănătate robustă. Ideea că trebuie să ne protejam de soare tot timpul este greșita și nesănătoasă. Fobia de soare explica de ce atât de multă lume suferă de afecțiuni de provarea de soare, declară dr. Holik

De ce trebuie să ne îndepărtăm de natura și să ne fie frica de Tatăl Soare și Mama Pământ ? Oare strămoșii noștri înghițeau atâtea suplimente de natura sintetică? Nu, dar petreceau mult timp în natura și făceau mișcare în mod constant…

Soarele este furnizorul total al terapiei prin culoare. Razele întregului spectru cromatic ne înconjoară şi circulă prin noi, vindecând şi îmbrăţişând fiecare celulă. Într-un fel sau altul, orice formă de viaţă priveşte spre „lumină”.

Va puteți face singuri acasă protecția solară (atenție! nu folosiți oxid de Zinc) din mix de uleiuri cu factor SPF ridicat. [Dacă sunt persoane interesate o să editez articolul incluzând rețeta]. 

Sănătatea este un lucru foarte simplu: 

mănâncă în conformitate cu specificul speciei din care faci parte; mănâncă hrană proaspătă, pârguită, în stare crudă şi neprocesată, aşa cum fac şi animalele; odihneşte-te şi stai cât mai mult la soare, curăţă organismul de toxine inclusiv de chimicale, metale grele, antibiotice, cantităţi excesive de hormoni, mucus inutil, paraziţi ucigaşi, pesticide şi altele de acest gen. În principiu, organismul trebuie alcalinizat prin intermediul dietei. Dintre toate speciile vii, noi, oamenii, am ajuns pe o treaptă superioară de dezvoltare neurologică, iar fructele au cea mai mare încărcătură de electricitate şi alcalinitate dintre toate tipurile de hrană de pe această planetă.

Suplimentam… Da ori ba ?

Dr. Holik recomanda pentru copiii sub 1 an doza de 400UI/zi, iar cei mai mari de 1 an să ia minim 1000UI/zi plus o multi vitamina. dr. Holik a explicat că intoxicațiile apar după ce o persoana a luat mai mult de 10 000UI/zi pe o perioada îndelungată. 

Cantităţile excesive de vitamina D pot contribui la pierderea de potasiu şi la întârzierea funcţiei tiroidiene.

Este momentul să ne trezim şi să revenim la simplitate şi la căile pe care ni le oferă Universul şi natura. Natura ne pune la dispoziţie toate plantele şi hrana de care avem nevoie pentru a ne purifica, regenera şi revitaliza corpul fizic şi corpul spiritual.

Multă sănătate și iubire!

surse txt: Dr. Michael Holick

Dr. Robert Morse 

By elenaghinea, May 29, 2019

elenaghinea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre mine
hei, sunt Elena,
mama mi-a pus numele acesta fiindcă am venit că o rază de soare în viața ei. locuiesc pe pământ, n-am o locație anume, iubesc să merg desculță și să-mi culeg fructele pe care le mănânc. când eram mică construiam din bețe și pietre adăpost pentru micile vietăți. iubesc să mă cațăr prin pomi și să dansez în ploaie. cred în magia universului. copilaria mi-am petrecut-o la sat și ca atare am avut o alimentație tipic românească și “foarte sănătoasă” că doar mâncam tot ce oferea grădina și gospodăria bunicilor, lapte, oua, carne de pasare și preparate din brânză, de-asta și sănătatea mea era pe măsură, avem mulți paraziți intestinali și asimilarea calciului era una deficitara, dar asta am aflat-o când m-am apucat să studiez medicina și nutriția holistică, naturală omului. am trecut prin mai mult programe de detox de-a lungul timpului și mi-am vindecat hipotiroidia atunci când toți îmi spuneau că este imposibil. sunt pasionata de creșterea cu blândețe, alăptare și nașterea naturală. mă trezesc dimineața când toată lumea doarme pentru a mă antrena și a medita. am un băiețel născut și crescut natural și cât mai liber cu putință. pacienții cu care am colaborat și-au recâștigat viața și au învățat să-și mențină stilul de viața sănătos. tot ceea ce vreau este să ajut lumea din jurul meu, iar eu sunt schimbarea pe care vreau s-o văd în lume zi de zi. mă bucur să te inspir și să-ți ofer suport, și ajutor atunci când crezi că nu se mai poate. Health Coach & Holistic Nutritionist
Signature
Recent Comments

    Newsletter Signup

    Leave your email address and receive weekly updates.